Hej, goddag, hallå!

... .. . .. ...

tisdag 14 december 2010

STHLMBOMB

Det här är läskigt, riktigt läskigt. Medierna försöker övertrumfa varandra i tänkbara scenarier om vad som kunde ha hänt, hur illa det var meningen att det skulle gå och hur många som faktiskt hade kunnat dö.
Nu får så kallade terrorexperter, sprängmedelsexperter, säkerhetsexeperter, säpoanställda – och andra med agendor vi bara kan ana – plats och luft i vår verklighet, i våra vardagsrum. Det är rena julafton för dem och man ser hur de lyser vid tankarna på ökade anslag.
Idag skriker Expressen ut att den här förvirrade mannen var bin Ladens bombare, och Aftonbladet berättar att FBI skickar sina allra bästa specialister till Stockholm.
Ännu är inga nätverk klarlagda. Och att FBI eller vilka andra islamofober som helst ska komma hit och "hitta allt som finns att hitta" gör mig livrädd. De där "specialisterna" kommer inte att ge sig förrän de hittat till och med det som inte finns, bara för att bevisa att deras misstankar hela tiden är riktiga. (Hur var det exempelvis med de iranska massförstörelsevapnen?) Och får de hållas så är det klart att de lyckas skapa fler självmordsbombare.
För det är vad som händer. Vi blir rädda. Lögnerna får spridas fritt. Redan tidigare trängda grupper blir ännu mer kränkta och på så vis kan de värva fler förvirrade män.
Det är hemskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar