Hej, goddag, hallå!

... .. . .. ...

måndag 13 juni 2011

Pajpline

Man tycker att saker och ting går sakta, att man aldrig får något gjort och att det aldrig kommer några nya idéer. Nåja: förra veckan skulle jag ha jobbat med en "gammalt" projekt efter att just ha skickat in ett färskt manus till förlaget; men då hampade det sig så att jag plötsligt fann mig mitt i en ny historia. Så kan det gå.
Igår kväll roade jag mig med att inventera projektkatalogen. Ja, jag tänkte igenom vad jag har på gång och vad som borde göras åt det. Då insåg jag att jag har 15 saker i görningen, från en tre fyra stycken på idéstadiet till tre som är förlagda och ska komma ut.
Hm. Då är det bara att hugga i.

Idag fick jag omslag och inlaga till Vardagsedge (Kakao förlag), en skojig historia som kommer ut i augusti. Och i samma veva dök Jojo Falks fina omslag till Fladdermöss upp. Det är en faktabok igen och den ska komma i augusti 2012 (Natur och Kultur). Och så är det bilderboken jag gör tillsammans med Sara Gimbergsson: Vega i vågorna. Där kommer det bl.a. att se ut så här:

634352075017700000.jpg


Det blir min första bilderbok och den ska också landa i barnkamrarna under 2012, om Sara hinner med sig: hon är lika upptagen som hon är duktig!


Två manus ligger på förlag för läsning. Ingen garanti för utgivning, men de är "klara". Det jag satte igång med förra veckan måste betraktas som halvskrivet, men det kräver sin tid av bearbetning även när det är helskrivet, så någon gång under hösten ska det vara moget för läsning.

"Konsten att överleva i världsrymden" var det meningen att jag skulle jobba på nu, men det får vänta lite. Kommer definitivt att ta mig an den historien i sommar. Jag måste i varje fall göra en del research. Sedan har jag berättelsen om den lille killen med en pappa som gått i väggen och den gamla egentligen "färdiga" storyn om Gabbe och ängeln, och fem faktaboksidéer och det stora eposet med arbetsnamnet "Sommaren 1972".


15 projekt, alltså. Man häpnar och söker stipendium...

2 kommentarer:

  1. Finns det en chans att man kan få tag på ett ex till av Vardagsedge innan helgen ?

    SvaraRadera
  2. Det måste gå att ordna. Exempelvis kommer jag att befinna mig på Söder tidigt onsdag morgon. Skulle det kunna vara nåt? Sammanstråla innan nio? Annars kan du ju se mig och fakiren på Brunkebergstorg fredag eftermiddag.

    SvaraRadera