Hej, goddag, hallå!

... .. . .. ...

lördag 8 oktober 2011

Fokus på skrivandet

Nu är vi mitt i den årliga skrivarresan. Och då använder jag inte ordet "resa" som det används oftast idag: som en metafor för livet, äventyret, projektet, turneringen eller lunchmötet. Jag är så himla trött på den metaforen och på att jag själv börjar tro att det är just en metafor när någon berättar om sin resa. Alltså sin fysiska förflyttning från A till B.

Nå. Staffan och jag sitter i ett hus på östra Gotland i år. I Ljugarn. Och det är elfte året i rad som vi gör det här. Fem dagar av koncentrerat skrivande, pratande och lyssnande på musik. Promenerande blir det också, i undantagsfall och nytt för i år är planerna inför nästa års skrivarkurser, som vi kommer att hålla i Visby, i min hemby Kölsillre och på östra Gotland, runt Katthammarsvik. Vi har för övrigt också planer på att utvidga verksamheten till kurser i södra Frankrike och Spanien.

Främst har jag arbetat med två manus under de här dagarna. Det är "Hur jag blev Zodiak och räddade världen" som ligger utskriven här intill mig nu. Den ligger till sig inför en kanske sista genomläsning. Och så är det "Råttornas själar" som jag var fast besluten att göra om till bilderbok. Men det gick inte som jag tänkt mig. Texten var liksom för bra i den ursprungliga formen. Det får bli en kapitelbok med många bilder, tror jag. Sedan kanske jag ändå kan göra delar av den till en bilderbok? Man får väl stjäla av sig själv och använda samma grundmaterial i olika verk?

Jag är strax klar med första bearbetningen av det manuset.

Och sedan?

Känner för att skriva något helt nytt, men jag har två påbörjade historier att ta tag i också.

Jag är oerhört tacksam för det flyt jag har just nu. Att det finns nya saker att ta tag i. Och att det ligger två manus på förlag. Den spänningen är väldigt inspirerande. Antagligen får jag besked om båda dessa texter redan inom ett par veckor. Nästa vecka är väl alla förlagsmänniskor på mässan i Frankfurt.

Ja, dit reser också Sara Gimbergssons och min bilderbok "Vega i vågorna" som kommer ut först i maj 2012. Kanske kommer den ut i fler länder också… Håller tummarna!

1 kommentar:

 1. Hei BEE!

  Du er i ferd med å krysse landegrensene:

  http://www.tanum.no/product.aspx?isbn=912712133X

  Ellers...Kommer det mer kortprosa? Begynner å bli en stund siden "Utanfor kartan".

  Selv har jeg drevet og eksperimentert med en skriveform som jeg kaller "epigram". Har begynt å legge ut noe av det her:

  http://justpaste.it/lrv

  God Jul! Talast!

  HW

  SvaraRadera