Hej, goddag, hallå!

... .. . .. ...

tisdag 21 maj 2013

Sorgligt sällan

Det är så med alla bloggar. Nästan. Man har ett tempo, en tid. Sedan kommer annat emellan och bloggen hamnar i träda. Den invaderas av ogräs och björksly. Många idéer dyker upp, men man har inte tid eller verktyg för att orka röja upp. Det är kämpigt att ta upp tråden igen. 

Det som kommit emellan för min del är heller inte fy skam. Resan till Moçambique var omvälvande. Och då menar jag verkligen bokstavligt. Det tog tid att riktigt komma hem igen och hela januari och februari var som ett töcken av något slags bakfylla. 

Sedan var det kursdags i Cútar med nya möten och en fantastiskt härlig vecka, både rent mänskligt och proffessionellt: tror att Skrivflyt har ett mycket bra koncept – vi har lyckats få till ett material som är väldigt konkret och tack vare att vi är två kursledare blir det ett innehållsrikt och mångskiftande samtal runt exempel och övningstexter. Vill ni veta mer om oss så kollar ni in på hemsidan, blir vänner med Skrivflyt på Facebook eller kommer och lyssnar på oss under Bokmässan i Göteborg. Eller hör av er, vettja, så berättar vi mer. (Se hemsidan för övriga kontaktuppgifter.)

I mars slogs jag av tanken att göra och ge ut en bok alldeles själv, som omväxling. Jag har en massa gamla texter som samlats under åren. Mest kortare prosastycken, absurditeter och banaliteter. Rätt roliga, faktiskt. Dessutom har jag materialet ur föreställningen "Utanför kartan" som jag gärna skulle vilja dela med mig av till fler mottagare.

Jag satte glatt igång att leta och sortera. Först blev det över tvåhundra sidor i det tänkta manuset, men sedan besinnade jag mig och tog bort det värsta eländet. Och nu sitter jag här med en enda röra av texter som jag sorterat om och sorterat om. "Noveller" som tidigare hängt ihop har nu fått nya vänner, och jag vet inte hur det ska gå. Tanken var ju att boken LÄNGTANS MANIFEST skulle tryckas innan sommaren så att jag kunde ha den med till Järvsö den 27:e juli, då det är Ordmässa.

Och så måste man ju jobba och tjäna pengar. Och redigera "Kalkonerna kommer!" som ges ut i januari 2014 och få klar manuset till "Havsvidunder", och jobba klart texten till "Råttornas själar" och få iväg "En röd och en blå någon annanstans" till förlaget för arkibusering, eller utgivning och korrläsa "Skelett" och skriva om "Konsten att överleva i världsrymden" så att perspektivet blir rätt... och...

Så har det sett ut. Så ser det ut. Och nu ska jag iväg och coacha två skrivare. Det blir kul!

Egentligen hade jag tänkt att det här inlägget skulle handla om överdrifter och hur man kommer vidare i en text med hjälp av att gå för långt... Men det får bli senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar