Hej, goddag, hallå!

... .. . .. ...

torsdag 6 februari 2014

Det rullar på

Måste säga att det är ganska bra fart på det mesta nu. För några veckor sedan kom min lättlästa ungdomsroman "Kalkonerna" ut hos Hegas förlag och häromdagen fick jag reda på att mina och Jojo Falks faktaböcker om "Fladdermöss" och "Skelett" är sålda till ett kinesiskt förlag för utgivning i sommar. Jojo är precis i färd med att göra bilderna till årets faktabok "Havsvidunder" och i förrgår blev det klart med en önskeillustratör till min nästa bilderbok "Med Pappa i fickan" (Berghs). Den landar förhoppningsvis på bokhandelsdiskarna nästa vår.

Igår kom jag igenom den femtioelfte omskrivningen av mitt ungdomsboksmanus "En annan Charlie" – den ska läsas från "pärm" till "pärm", småjusteras och putsas innan mina kära lektörer får ta sig an den. Efter nästan två månaders brödarbetande har det varit skönt att få ägna sig åt väsentligheter i några dagar, och strax är det dags för en kanske sista genomarbetning av "Konsten att överleva i världsrymden" också. 

Ja, det rör på sig. Och en nyhet är att bokningarna av skol- och biblioteksbesök också börjat drälla in. Det har varit bara sporadiska uppdrag genom åren, men nu verkar det också ha lossnat. Det är nästan så att jag skulle vilja trycka upp en t-shirt med den här turnéplanen på ryggen:

12/2 – Jönköpings bibliotek
13/2 – Huskvarnas bibliotek
19/2 – Björkbackaskolan, Ånge
19/2 – Heliås friskola, Erikslund
20/2 – Alby skola
20/2 – Ljungaskolan, Ljungaverk
20/2 – Biblioteket i Ånge
21/2 – Torpshammars skola
21/2 – Fränsta skola
8/3 – Stadsbiblioteket, Stockholm
18/3 – Mörbylånga bibliotek
18/3 – Färjestadens bibliotek
19/3 – Färjestadens bibliotek
3/4 – Präsvångsskolan, Broby
4/4 – Präsvångsskolan, Broby

Småland, Medelpad, Stockholm, Öland och Skåne. Det blir ett fasligt åkande.

Mitt i alltihop åker jag med BULT:s styrelse till LittFest i Umeå 13–15/3. Sedan är det skrivkursen som Skrivflyt (Staffan Cederborg och jag) håller i Cútar, Andalusien i slutet av april, och om allt går som det ska kanske det blir en jobbtur till Moçambique i slutet av maj, början av juni. Men det där sista beror på om vi får de sökta medlen och den historien får jag berätta om en annan gång. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar