Hej, goddag, hallå!

... .. . .. ...

onsdag 7 november 2012

Leverera

Det är mycket annat som drar nu igen. Saker jag måste ta ansvar för och andra saker jag tjänar pengar på. Ändå har jag lyckats komma igenom manuset till "En annan Charlie" igen och idag for det iväg genom rymden lite snett norrut, om jag tänker rätt. Ett förlag som läst en tidigare version och i princip gillat min berättelse men haft ganska grundläggande invändningar. Nå, nu är den genomarbetad igen; jag tror att det är fjärde eller femte omskrivningen. 

Som jag skrev i förra inlägget har jag till viss del arbetat med den i min iPhone. Det har varit ett bra hjälpmedel när jag inte haft tid att sitta vid datorn, men de sista kapitlen skrev jag ut och läste på papper. Det är inget som slår papper ändå.

Historien började som en kapitelbok för sex- till nioåringar ungefär. Den landade i en ungdomsbok och jag skulle tro att den – om den kommer ut – placeras i 12-15-årsgruppen. 

Killen det handlar om ska snart fylla 15 år i alla fall. Det är mycket tankar om sex, krångliga relationer och en komplicerad kärlekshistoria. Tror det finns en del insikter också, en del utveckling. Sånt får man förhoppningsvis på köpet, för jag har svårt för att skriva pedagogiskt och tror heller inte att man ska göra det. Det handlar om att fnula ut en riktigt bra historia, sedan får man se om någon kan lära sig något av att läsa den.

Ja, fast med faktaböckerna är det ju en annan femma.

Planen nu då? Hur går jag vidare? 

Jo, det finns ju en hel lista här på väggen: har ni inte sett den? Den ser ut så här:Listan innehåller alla projekt jag håller på med. En del är nästan färdigt, eller i alla fall färdigt för en sista genomgång. Annat är påbörjad, skissat eller bara på idéstadiet.

Kom på att det är bra med en lista på väggen som man kan titta på när man tror att man saknar idéer. Andra, vet jag, skulle uppleva det som frustrerande och att en sån här lista skulle döda kreativiteten, men för mig känns det som om det funkar hur bra som helst. 

Kommer på nu att jag måste markera "En annan Charlie" på något sätt så att jag ser att den är på förlag för läsning. 

Innan vi åker till Mocambique i december är planen att jag ska ha fått iväg två manus till. Det låter jäkligt skrytigt, men det är två texter som nästan är klara, ja, den ena är faktiskt klar men där väntar jag på att illustratören (sonen) ska hinna med att göra några bilder. I det andra fallet handlar det om "Konsten att överleva i världsrymden" och den ska bearbetas en vända till. Sen får jag se vilket förlag som ska få chansen att läsa den...

Så lever man vidare, och det är som Mats Söderlund skrev i en kommentar på en av mina FB-uppdateringar idag: "Den som väntar på en refusering tar inte livet av sig."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar