Hej, goddag, hallå!

... .. . .. ...

torsdag 1 juli 2010

Torsdag - veckorapport

Jaha, var ska man börja då? Senast jag skrev var vi i Cutar och det var väl i fredags? På fredag kväll besökte vi en av de två små barerna där och såg Spanien slå Chile i fotbolls-VM. Det är ändå mer känsla att se matcherna tillsammans med andra. Återkommer till det.

Månsken över hamnen i Fuengirola. Bilden är tagen från taket på "vårt" hus.

Vi åkte "hem" i lördags och resan gick som en dans hela vägen till Fuengirolas. Bad förstås när vi kom fram. Det kändes både bra och dåligt att komma hit igen efter det totala lugnet uppe i bergen. Här är det så turistigt att man ibland vill kräkas. Men vi har också, de senaste dagarna, upptäckt att den här staden har sina gamla genuina stadsdelar och kvarter. Min teori är att stan egentligen är minst tre byar som växt ihop. Det finns liksom olika centrum. Det finns ett kulturhus, en tjurfäktningsarena, en massa skolor och gamla kyrkor. Och kaféer.


När det var dags för fotboll egen: åttondelsfinalen mot Portugal, köpte vi matchtröjor och gav oss ut på stan. Alla turistrestauranger, barer och kaféer visade matchen, men där var det tunt och mest engelsmän. Vi gick in på en liten gata och där hittade vi Bar Meson Galicia och där var det bara vi och en massa spanjorer. Det var hög stämning redan från början och när Villa satte segermålet lyfte vi taket tillsammans. På lördag är det dags för kvartsfinal mot Paraguay och då vet vi vart vi ska gå.


I förrgår åkte vi in till Malaga och tittade på staden och framförallt Picassomuseet. Men stan... Jag gick bara omkring och fotade fasader och balkonger. Kolla här:


Så igår tog vi en guidad tur till Granada och Alhambra. Det var häftigt. Det låter väldigt platt att säga att det var häftigt. Det var fantastiskt och det ena rummet var vackrare än det andra. Bilder gör sig inte, men jag lägger ett par här i alla fall:

Kicki och jag tog nästan 400 bilder runt om och i själva Alhambra. Ändå hann vi också med att njuta och uppleva. Det är... som sagt var, häftigt.

Nu ska jag gå hem och äta lite kvällsmat. Imorgon ska vi upp tidigt igen och ta ett uppfriskande bad i rent och klart vatten!

1 kommentar:

  1. ... men inte är det som Rättvik, inte!

    / Pedro

    SvaraRadera