Hej, goddag, hallå!

... .. . .. ...

lördag 15 maj 2010

Fotboll och björkar

Hur ska man kunna slå en lång krossboll på den här planen? Kanske man kan väggpassa sig fram genom motståndarförsvaret. Det gäller
verkligen att ha split vision, annars har man snart gränslat och är
ute ur matchen.

Bilden är tagen 38 år efter senaste träningen på planen. Den är tagen från mittlinjen bort mot högra hörnflaggan på den östra halvan. Precis intill Vassnäsvägen.

Kan bara minnas en match. Kölsillre mot Byberget. Det var Dan Axelsson som stod i KGF:s mål. Han hade lite svårt att fokusera. Dan var en naturlig ståuppare och underhöll alla som stod bakom mål med skämt och imitationer av kända människor. Vid ett tillfälle ropade publiken att någon var fri och Dan vände sig om och klistrade bollen som var rätt illa placerad. 

För ungefär 37 år sedan började jag och Kent, Dans lillebror, att ryck småbjörk på fotbollsplanen som börjat växa igen. Vi fick hjälp av Herbert som kom ner med en traktor, vill jag minnas. Efter någon vecka kunde vi använda halva planen. Den västra delen. Där sprang vi och nötte straffar, inlägg och hörnor den sommaren och nästa. 

Sedan gav vi upp kampen mot lövträden. Idag är det björkodling. Det som en gång var Medelpads mest väldränerade fotbollsplan. Kanske just därför. 

1 kommentar:

  1. Underbar historia. Min ungdoms fotbollsplan var belagd med asfalt, och det enda som vuxit upp där nu är en gympasal. Gör man så nuförtiden? Asfalterar fotbollsplaner alltså, eller var det sjuttiotalets nya-tidens-krav-experter som tyckte att vi skulle härdas inför kommande hårda tider? Ja, det studsade som fan i alla fall.
    /Staffan

    SvaraRadera