Hej, goddag, hallå!

... .. . .. ...

torsdag 12 augusti 2010

Lekstuga?

Ja, ibland undrar man. Nu har någon lyckats gräva fram en benbit i Etiopien. Den har räfflor av något som verkar vara sten. Benbiten verkar mer skitgammal än allt annat skitgammalt man hittat med räfflor på. Aha! Människan använde sig av verktyg för ännu mer skitlänge sen! JA! Då får vi skriva om historien igen: en liten människa har suttit här och skrapat kött från benen på ett djur för 3,39 miljoner år sedan! Vi får nya anslag!

Lite så känns det. Man bygger nya och bygger om gamla teorier. Det kommer avhandligar, artiklar, föreläsningar, vetenskapliga program i teve, dokumentärer med avancerad animation, böcker, böcker och böcker. Tills man hittar nästa benbit med räfflor på...

Det är en evighetsmaskin vi hela tiden pumpar in pengar i och det är också fruktansvärt spännande.

3 kommentarer:

 1. Ja, det er noen som mener at alt man behøver å vite står i tidsskriftene "Nature" eller "Science". Av en eller annen grunn ender jeg istedet opp med "Rolling Stone Magazine",.... eller "Guitar Player".

  SvaraRadera
 2. Det är lätt att man går ner längs den vägen istället. Men du: Herr H.Wold! Jag har tänkt på dig. Kul att du dyker upp igen. Du är ingen facebook-man? Vi är där annars, alla vi Utpostare. Allihop.

  SvaraRadera
 3. Kjører fortsatt Windows 2000 på en gammel laptop fra slutten av 90-tallet. Off-line.
  Blir nok ikke noe Facebook med det første.

  SvaraRadera