Hej, goddag, hallå!

... .. . .. ...

tisdag 14 september 2010

Hur känns det, Thorbjörn Fälldin?

Det fanns en tid när jag förstod dem som kunde lägga en röst på Centern. De företrädde en stor grupp människor, framförallt på landsbygden och i mindre städer. De hade en rakryggad ideologi och en humanistisk grund i sina åsikter. Det var länge sen.

Två saker slog mig igår: Centern är det parti i Allijangsen som arbetat minst för miljön - alltså har man givit upp miljöpolitiken. Man har till och med gått med på mer kärnkraft. Centern söker sina väljare i storstäderna - alltså har man givit upp landsbygden och filosofin att hela landet ska leva.

Vem behöver Centerpartiet idag? När dessutom Maud Olofsson förra veckan röt till om att hon inte skulle "sätta sig i en regering med en K-O-M-M-U-N-I-S-T!" menade hon också egentligen att hon hellre väljer den där brunskjortan Åkesson än Ohly vid en situation där de rödgröna skulle bjuda in till samarbete över blockgränsen för att hindra rasisterna från att få en vågmästarroll.

Centern är ett farligt parti som i sin desperation över opinionssiffrorna nu kan sälja ut det lilla som finns kvar av sin ideologi. Om det nu finns något bottenskrap att ta till...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar