Hej, goddag, hallå!

... .. . .. ...

torsdag 22 mars 2012

Plantering och bolla scener

Idag sitter jag på Café 60 mittemot ABF-huset på Sveavägen. Jag sitter här och skriver och laddar för kursen i filmmanusskrivande som vi (BUS=sektionen för barn- och ungdomslitteratur i Svenska Författarförbundet) arrangerar. Kursledare är Peter Arrhenius. Det ska bli intressant.


Och skrivandet då? Jo, scenerna och personernas karaktärer och möten blir byggstenar i en historia jag tror börjar hålla. Jag märker att det har sina fördelar med att tänka i tre delar, alltså att det ska bli en trilogi, och att göra det redan från början. Det ger mig möjlighet att plantera saker och händelser.


Och det är ett väldigt trevligt arbetssätt. Jag fixar lite här och där, kommer på en ny scen som måste in mellan "Lagar mat" och "Prat med Molly". Den ska heta "Fredagsmys?" och ytterligare frustrera Tore i upptrappning mot katastrofen. Och då lägger jag förstås in en scen i slutet av del tre som heter "Fredagsmys!". Att knyta ihop trådar.


Idag har jag också börjat spåna på en scen som utspelar sig på skolan. Tänkte undvika den miljön helt, men scenen behövs för att ge Tore-karaktären mer djup. Scenen ska visa på hans självvalda ensamhet och den ska få sin kontrast i en scen i andra delen där han spelar fotboll med en massa killar och tjejer i Spanien.


Nu ska vi se...


1 kommentar:

  1. Kurs för filmmanusskrivande låter verkligen spännande!

    Trilogitänket var ingen dum idé då planteringen och händelseförlopp genast får större... liksom plats att röra sig i.

    Att knyta ihop trådar kan vara en rätt klurig grej emellanåt, när man är där mitt inne i slagfältets arena.

    Lycka till!

    SvaraRadera